ZŠ Londýnská 34, Praha 2

Na základní škole Londýnská 34, Praha 2 došlo na „omezenou“ realizaci našeho projektu až v letošním říjnu. „Omezenou“ proto, že první kolo se dokončovalo s odstupem tří let a bohužel barvy určené pro tento projekt nemají dostatečnou trvanlivost 🙁 . Takže došlo jen na lepení modelů a aplikaci obtisků…

Což je určitě škoda, protože žáci na této škole mají v hlavě spoustu zajímavých konstrukčních nápadů 🙂

Výuka proběhla naprosto bez problémů, tento projekt je opravdu určen pro práci žáků ve skupině, pod symbolickým dohledem učitele. Vzhledem k zájmu ze strany pedagogického sboru této a dalších škol, připravujeme druhé kolo tohoto projektu. Předpoklad zahájení je přelom let 2023/24. Pokud máte zájem o účast kontaktujte nás mailem, aktuálně pošlete mail na shop@kovozavody.cz

Ráda bych touto cestou poděkovala firmě Kovozávody Prostějov za zprostředkování možnosti sestavit model letadýlka ZLIN Z-226 „TRENÉR“.

Žáci VII. ročníku byli spokojeni a nadšeni, já jako učitelka vzdělávací oblasti Svět práce jsem měla jedinečnou příležitost naplnit očekávaný výstup v rámci tohoto předmětu a to, že žák sestaví podle návodu jednoduchý model.

Vyzkoušela jsem si to i já a musím přiznat, že zase tak jednoduché mi to nepřišlo. O to víc mě těší, že všichni žáci letadýlko sestavili a ozdobili a dokonce se mi podařilo přesvědčit i žáky, kteří letadýlko z důvodu nepřítomnosti ve škole nemohli sestavit, že si ho sestaví doma a donesou do školy ke kontrole.

Žáci vyslovili přání, že by si rádi třeba příští školní rok postavili zase jiný model, tak budu doufat, že nám to vyjde. Bylo úžasné pozorovat i děti při výuce často nepozorné, jak se soustředěním a zaujetím skládali letadýlko dohromady. Velkou radost z této aktivity měli i ukrajinští žáci, kterým se rovněž podařilo model sestavit. 

Těším se na další spolupráci, kterou jsme předběžně již domluvili, žáci letošního 4. ročníku si v příštím školním roce také vyzkouší sestavit jiný model z produkce Kovozávodů Prostějov.

Děkuji.

Eva Ševčíková